Hoe vervangt u de batterij van uw auto?

Zuid-Afrikanen moeten brandstof besparen en een van de belangrijkste dingen is ervoor te zorgen dat het voertuig start bij de eerste klik van de contactsleutel. Een lege accu kan de eigenaar letterlijk duizenden dollars kosten, dus bespaar en koop een accu die in goede staat is.

Milieu

Dankzij de verbrandingsmotor is onze omgeving een gas- pompende hel. Er zijn ernstige gezondheidsproblemen waar we allemaal mee te maken hebben, zoals congestief hartfalen, ademhalingsproblemen, cardio-visma, congestief ademstilstand en bronchitis.

Motorvoertuigen vormen uitstekende platforms voor het laden en verwijderen van vaste afvalstoffen. Dit afval kan glasparels, plastic flessendoppen, petroleumkoolwaterstoffen en andere niet-gevaarlijke afvalstoffen omvatten. De meeste autoaccu’s worden nu gemaakt met loodzuur-batterijen en hoewel deze duur zijn, kunnen zij van onschatbare waarde zijn voor het milieu. In Durban, KZN, Powerlock en worstelende merken in heel SA is de accu een must voor het milieu.

Gebrek aan voldoende vermogen

Hoe vaak zou u willen rijden en in een voertuig zitten dat voor het stoplicht is gestopt wanneer de elektriciteitsleidingen naakt zijn en bezaaid met staafjes en andere diverse stukjes schade? In een situatie als deze is de enige optie de aankoop van een nieuwe accu in Den Haag bij een gerenommeerd accubedrijf. Als u dit niet kunt regelen, of als u een gebruikte accu koopt en de prestaties ervan wilt controleren, hoeft u alleen maar een multimeter aan te schaffen. In het algemeen geldt: hoe hoger de spanning, hoe beter. Ze hebben ook de neiging meer reservevermogen te hebben.

laders

Dit kan gemakkelijk worden gecontroleerd door een voltmeter aan te sluiten op de accu en op het elektrische systeem van het voertuig. De meter moet een maximumwaarde aangeven; dit moet worden bevestigd door een deskundige. Als de waarde die de voltmeter aangeeft lager is dan de waarde die het systeem aangeeft, is er een probleem dat moet worden gecorrigeerd. Wanneer dit is gebeurd, moet de spanning worden aangepast aan de afgelezen waarde.

mishandeling

Als u een gedeeltelijk gebruikte batterij koopt en vervolgens merkt dat hij niet meer werkt, is er maar één oplossing – hij moet worden vervangen. Helaas kunt u een pas gediagnosticeerde batterij niet zomaar vervangen. Als u een defect van een bekende grootte hebt, moet u hem vervangen door een nieuwe.

Bescherming

De accu in uw APK-keuring is ontworpen voor een specifiek type afvoer, en als dit type afvoer beschadigd raakt tijdens de APK, zal de accu niet goed werken en zult u uw APK niet halen. Dit betekent dat als u een afvoerprobleem heeft, u er niet meer naar de garage Den Haag kunt, maar dat u altijd kunt regelen dat de accu wordt vervangen door een nieuwe accu van dezelfde capaciteit.

Afhankelijk van de grootte van de accu die u in uw auto hebt gemonteerd, moet u tijdens de APK bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen. Als uw auto is gebruikt met een te grote of te kleine accu, of als deze is aangetast tijdens het opladen, heeft u de hulp nodig van een specialist op het gebied van auto-elektrische reparaties, om het probleem te verhelpen.

De conditie van uw auto accu is zeer belangrijk bij het bepalen van de status van uw auto. Wees niet dom en neem de stappen die kostbaar kunnen zijn. raadpleeg een gekwalificeerde beoordelaar van auto elektrische conditie in uw omgeving, vooral als u niet tevreden bent met de prestaties van de batterij van uw auto.

Meer lezen: 

Dubbele bediening