Hoe maak je een auto schoon?

Zonwerende Raamfolie

 

Een groot voordeel van de complete wrapping is dat er geen verfhechtlijm nodig is, maar dat er gebruik wordt gemaakt van kleverig rugplakvinyl op de achterkant van de folie om het vinyl aan de auto te bevestigen. Dit vinyl is een kleverige rugkleefstof die chemisch wordt behandeld om zuurbestendig te zijn en het mogelijk te maken om zonder veel problemen op de auto te worden geïnstalleerd.

Als je ooit een car wrap hebt gehad, weet je dat het een vrij ingewikkeld proces is, en tenzij je professioneel gereedschap tot je beschikking hebt, zal je beperkt zijn tot het gereedschap dat je al gebruikt.De gereedschappen die je meestal gebruikt om een auto te wrappen zijn.

Stevige papieren handdoeken (80x20cm) – Deze worden gewoonlijk gebruikt om het vinyl zijn vorm te helpen behouden en om kreukels te helpen vermijden.

Microvezel doeken (80x40cm) – Deze zijn uitstekend voor het polijsten van de lak nadat het vinyl is aangebracht.

PVC pijp en spray – Deze zijn uitstekend om het vinyl te isoleren bij warm of koud weer om kromtrekken te helpen voorkomen.

Een wisser – Is ideaal om de luchtbellen uit het vinyl te persen om lekken te helpen voorkomen.

Sneeuwschuim – Dit kan worden gebruikt om waxresten weg te spanen en de oppervlakken te reinigen. Kan het hele jaar door worden gebruikt.

Verlengkabels – Deze zijn uitstekend om het vinyl nog verder te verlengen.

Een AChangeCare stofzuiger is van onschatbare waarde om het stof en vuil uit het interieur van uw auto te helpen verwijderen.

Lak- en ruitenreiniger – Dit is van onschatbare waarde om de gelakte oppervlakken van een auto te helpen reinigen. Het kan na het wassen worden gebruikt om de ruiten en de wielkasten te reinigen. Het helpt ook om eventuele brandplekken en vlekken van de binnenbekleding te bestrijden. Een reinigingsmiddel van goede kwaliteit kan worden gebruikt om de lederen of vinyl oppervlakken te reinigen.

Weet u welke folie u moet gebruiken? De bekleding van vinyl is duurzaam gecoat en kan het hele jaar door worden gebruikt, hoewel het wel iets vaker moet worden gebruikt. Het is beter om op deze oppervlakken een UV-bestendige sealer te gebruiken, omdat ze de neiging hebben na verloop van tijd in te trekken.

Welke folie moet worden gebruikt hangt ook af van het voertuig, maar laminaat coatings zijn het beste omdat ze duurzamer zijn en bestand tegen krassen en swirl merken. Autofolies op waterbasis kunnen het best worden gebruikt waar water gemakkelijk beschikbaar is, omdat de folie als smeermiddel fungeert en zo helpt schrapen te voorkomen wanneer waterwassers worden gebruikt. Het is essentieel om de randen van de folie te verzegelen om de auto te beschermen. Er is een optie om autolak op waterbasis te gebruiken in plaats van de aanbevolen blanke lak voor de wintermaanden. De beschikbare folies zijn meestal niet roestbestendig en daarom is het essentieel om de gezondheid van de laklaag regelmatig te controleren, omdat het de bescherming is die u op de lange termijn het meeste geld zal besparen.

Lees meer:

Airco Eindhoven

Isolerende raamfolie