Hoe lakbeschermingsfolies te kopen

Paint protection film

 

Hier zijn vijf punten waarop u moet letten bij het kopen van lakbeschermingsfolie.

Stap 1) Als u Paint protection film koopt, controleer dan de randen voor twee Areas onder het voertuig. Kijk uit voor droogscheurtjes of vlekjes en krimpen bij bumpers en deurstijlen, enz. Dit zijn gebieden die gevoelig zijn voor deuken en schilfers. Ook afplaktape dat wordt gebruikt om stalen panelen te beschermen, schermt soms het lakwerk af, afplaktape bijvoorbeeld ‘ meldt dit potentiële gebied van schade.

Stap 2A) Houd rekening met het gebied achter de achterruit, want vaak lijdt het verhaal van de achterruitbel hydroplaning-schade. De slepende randen van de achterruitbel kunnen verantwoordelijk zijn voor het ‘flippen’ van de auto. Als een van de randen beschadigd is, is het zeer waarschijnlijk dat het hele gebied permanent beschadigd is.

Stap 3) Kijk op grotere schaal naar de gebieden achter de stoelen, onder de vloermatten en als er een apart, vlak gebied onder de vloermatten. Deze worden gewoonlijk beschermd door witte Fiat belettering, en als de rand rond de stoelen beschadigd is, kan dat de oorzaak zijn. Maar als dat niet het geval is, dan moet het gebied zeker worden beschermd met een goede kwaliteit verf beschermer. De folie zal helpen de lak op dat gebied te beschermen, en mogelijk het uiterlijk ervan te verbeteren.

Stap 4) Voor- en achterbumper (indien gewijzigd) De schade aan de bumper kan resulteren in een grote barst, waardoor de bumperstructuur vervormt. Zelfs als u slechts een kleine scheur ontdekt, of u vindt alleen een kras, is het nog steeds de moeite waard om door te gaan en de bumper te vervangen. Het is beter dan het lijden van een gedeeltelijke botsing.

Stap 5) Vloermatten (indien aangepast) Vloermatten zijn het eerste onderdeel dat beschermd moet worden door lakbeschermingsfolie en zijn vaak de oorzaak van het maskeren, waardoor de restauratie van de vloeren wordt vertraagd, maar als ze onbeschermd blijven, kan dit de levensduur van veel Fiat-onderdelen verkorten. De beste vloermatten zijn die welke ontworpen zijn om verwijderd en teruggeplaatst te worden in niet meer dan 15 minuten. Ze moeten minstens £20 kosten.

Het gehele lakbeschermingsfoliesysteem is Gradient. Dit betekent dat de hele film geleidelijk op het oppervlak wordt aangebracht om de lak gladder te maken zonder het lakwerk van de auto te compliceren. De eerste laag wordt normaal over de carrosserie van de auto/vrachtwagen aangebracht en de tweede laag wordt aangebracht op delen van de auto die al eerder beschermd waren.

Fiat onderdelen kunnen nu gekocht worden bij de Windowfiat accessoiresready. Met deze accessoires kan elk onderdeel van de Fiat gemakkelijk worden gerepareerd of opnieuw worden ingericht. Ze kunnen tijdelijk op het oppervlak worden aangebracht, of snel worden verwijderd. Ze vormen een lichte en flexibele achtergrond van hoge kwaliteit die gemakkelijk water afstoot, en ook bescherming biedt tegen zowel licht als uv-stralen. De flexibiliteit van de folie is het voordeel van de lage kosten, maar aangezien de folie ook het oppervlak beschermt, is hij normaal van een grootte om in het gebied van de auto te passen. De folie heeft een hoge krasvastheid. Zoals bij alle folies is het schoonmaken ervan eenvoudig en vereist het slechts een regelmatige föhnbeurt. Hij kan met de hand worden aangebracht, maar voor een grotere duurzaamheid is hij het best geschikt voor voertuigen met een airmaster of een vlak oppervlak.

Lees meer:

Anti steenslag folie